• Wij van Green Bass Fishing vinden het behoud van een gezond milieu belangrijk. Maar dat is niet het enige. Want met onze producten wordt niet enkel het milieu gediend. Ook de visser ondervindt een optimale viservaring.

  Ontdek de voordelen van Green Bass:

  Beter voor het milieu

  Al onze producten zijn gemaakt van een loodvrije legering die compleet onschadelijk is voor mens en milieu en daarnaast niet afgeeft aan de handen of in de tacklebox. Eindelijk een goed én betaalbaar alternatief voor lood! Daarnaast zijn onze producten duurzaam verpakt. Zo zijn de verpakkingen plasticvrij en vervaardigd uit verantwoord papier.

  Optimale viservaring

  Het materiaal is niet alleen beter is voor het milieu, maar biedt ook uitstekende prestaties. Zo ligt het gewicht zeer dicht bij dat van lood en knijpt het materiaal componenten, zoals haken en clips, stevig vast. Dus geen last meer van losse haken en een goed bodemcontact!


  De beste componenten

  Alleen de beste componenten zijn goed genoeg! Zo zijn onze producten voorzien van de beste haken van kwaliteitsmerk VMC en maken we gebruik van sterke rvs clips, screws en andere onderdelen.

 • Green Bass Fishing

  Ontdek de voordelen van loodvrij vissen met de innovatieve producten van Green Bass. Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft om zonder lood te vissen, zonder concessies te doen aan kwaliteit of prestaties. Onze loodvrije producten zijn verkrijgbaar bij verschillende hengelsportzaken in Nederland.

  Kijk voor een winkel bij jou in de buurt 

Over ons

In de huidige samenleving vormen duurzaamheid en het milieu wereldwijd steeds vaker onderwerp van discussie. Ook binnen de wereld van de hengelsport is dit duidelijk merkbaar. De druk op het gebruik en de verspilling van lood door sportvissers in het milieu is groter dan ooit. En dat is ook niet gek want voor ons hengelsporters is het belangrijk dat wij, en de generaties na ons, kunnen blijven genieten van het vangen van de meest mooie en unieke vissen. Vanzelfsprekend hiervoor, is het behoud van een gezonde onderwaterwereld. En hier vormt zich dan ook het probleem, want in een gezonde onderwaterwereld hoort lood niet thuis.

Echter, het vervangen van lood is makkelijker gezegd dan gedaan. In de afgelopen jaren hebben steeds meer loodvervangers de revue gepasseerd. Maar de unieke zware eigenschap van lood blijkt keer op keer maar lastig te evenaren. Dit resulteert in producten die eigenlijk te groot van omvang zijn om aan de verwachtingen van de huidige sportvisser te voldoen. Te denken valt aan ijzer, staal, zink, messing en gesteenten. Aan de andere kant van dit spectrum vinden we op eenzame hoogte Wolfraam (tungsten) terug. Een geweldig materiaal, maar door zijn hoge prijs eigenlijk geen directe vervanger van lood.

Waar kunnen wij sportvissers nu dan wél mee gaan vissen zonder op kwaliteit in te leveren en zonder te diep in de buidel te hoeven tasten? Met andere woorden: wat kan de nieuwe standaard worden? Wij van Green Bass Fishing hebben als doel gesteld om deze vraag voor eens en voor altijd te beantwoorden. En met resultaat! Want na een jaar van onderzoek en ontwikkeling presenteren wij met trots onze eerste lijn aan roofvis producten die compleet vrij is van lood en andere stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor ons milieu zoals zink en koper. Gemaakt van een unieke legering die in omvang minimaal afwijkt van lood en daarnaast nieuwe voordelen biedt!

En dan nog de prijs, want of jij nu een ervaren wedstrijdvisser bent of dit seizoen voor het eerst aan de waterkant staat, de producten van Green Bass vallen binnen het budget van elke visser!